Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Історія про те, як я опанувала яловичий бульйон
Довгий час я вважала, що приготувати справжній бульйон неймовірно важко. Мої спроби зазвичай призводили до неапетитну каламутну воду з непевним смаком, а яловичина виходило жорстким. Тому я користувалася швидкими розчинними супами, хоча завжди мріяла про ідеальну ароматну, золотаву та прозору страву, яку можна було скуштувати в гарних закладах.

Все змінилося, після того як я натрапила в інтернеті на сайт masterdoma.vinnytsia.ua. Там було стільки всього цікавого! Вивчаючи різноманітні рецепти, я знайшла той найголовніший — «Бульйон яловичий з овочевими галушками». І хоч я вирішила поки що обійтися без галушок, технологія приготування став для мене справжнім одкровенням.

Дію я за таким алгоритмом:

1. Як було зазначено з [я обрбрала яловичину на кістці — мені порадили взяти голяшку. Воду використовувала виключно холодну, так, щоб рідина повністю покривала шматок.
2. Поставила каструлю на сильний вогонь на великому вогні. І тут найголовніше — прибрати утворений накип, що з'явився на поверхні. У минулому я пропускала цей крок, і юшка завжди була мутною.
3. Перевела конфорку на найменший поділ, щоб вода ледь-ледь тремтіла. Додала головку цибулі, корінь моркви, лавровий лист, духмяний перець і сіль. Варилося це все майже на три години, не знімаючи кришки.
4. Процідила готовий бульйон. Переді мною постав кришталево чистим, з приємним золотавим кольором і запахом, що дражнив ніс, від якого вся оселя наповнилася теплом.

З того часу я часто повертаюся до цього рецепту. Його використовую як базу для моїх улюблених супів, або ж частуванням самі по собі, яку я збагачую свіжою зеленню та хрусткими грінками. Щоразу, коли знімаю пробу тієї запашної рідини, я згадую той самий сайт, який відкрив для мене секрети справжнього кухарського мистецтва.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)